Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013


Νέα Σελήνη στον Ιχθύ 11 Μαρτίου 2013 

Πραγματοποιείται στις 11 Μαρτίου η τελευταία Νέα Σελήνη στις 21ο 24’ των Ιχθύων, πριν την Εαρινή Ισημερία.

Στο ζώδιο των Ιχθύων βρίσκονται ακόμα η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Άρης και φυσικά ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας.

Η Νέα αυτή σελήνη μας δίδει μια τελευταία ευκαιρία συναισθηματικής επαγρύπνησης και συνειδητοποίησης. Μας καλεί να αφήσουμε πίσω παρελθοντικές καταστάσεις και συναισθήματα,  που δεν είχαν κανένα όφελος για εμάς, ασυνείδητες συμπεριφορές, που μας κρατούσαν καθηλωμένους σε νοσηρές καταστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να δεκτούμε την ανανέωση και την αλλαγή.

Επηρεάζονται πολλοί τομείς της ζωής μας, όπως περιγράφεται από το πλανητικό stellium στους ιχθύες. Το συναισθηματικό πεδίο, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, ο τρόπος που επικοινωνούμε, διεκδικούμε και στοχεύουμε γενικότερα στη ζωή μας. Τα βαθύτερα κίνητρα και ανάγκες μας, το σύστημα αξιών μας.

 
Επηρεάζεται έντονα από τη Νέα Σελήνη ο μεταβλητός σταυρός ( Ιχθύς, Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες), ενώ ευνοϊκότερα θα υποδεχτούν αυτό το φεγγάρι Αιγόκεροι, Ταύροι, Σκορπιοί και
Καρκίνοι.
 
 
 
 
 
 
 

 

Το Sabian Symbol της Νέας Σελήνης

 

Ένας άντρας που μεταφέρει τον καινούριο νόμο από το όρος Σινά

 

Σύμβολο της αιώνιας και σιωπηρής εξουσίας σε κάθε εκδήλωση που έχουν τα ανθρώπινα ιδεώδη. Της πνευματικής υπόστασης που λαμβάνει κάθε εμπειρία μέσω των θρησκευτικών ιδεών της ανθρώπινης κοινωνίας και των θεσμών που έχουν καθιερωθεί για το κοινό καλό.

Οι εμπνευσμένοι προφήτες όλων των εποχών είναι θεσμοφύλακες μιας διαρκούς ηθικής και αυτό έχει την ενσάρκωση του, στο ύψιστο ιδανικό ακόμη και του μικρότερου ατόμου. Ορθώς έχει δραματοποιηθεί σαν προσωπική ευθύνη για την πορεία των γεγονότων .

Η λέξη κλειδί είναι ΕΝΤΟΛΗ. Όταν είναι θετικό ερμηνεύεται ως αυτοθυσία και καθορισμός της περαιτέρω έσχατης ανύψωσης όλης της ανθρωπότητας και όταν είναι αρνητικό, ως εκμετάλλευση των προσωπικών ικανοτήτων και αδιαπέραστος εγωισμός.

(μετάφραση του κειμένου του Dr Marc Edmund Jones, “The Sabian Symbols in astrology")

 

Η μοίρα αυτή του ζωδιακού έχει να κάνει με όλες τις ασυνείδητες δυνάμεις, που μας ωθούν σε δράση, την απλή καθημερινή εκδήλωση της ηθικής και των πιστεύω μας, μέσα από τις πράξεις και τις ενέργειες μας.

 Καλούμαστε λοιπόν μέσα από τη συγκεκριμένη νέα σελήνη, μέσα από την ενδοσκόπηση, να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, να δώσουμε σάρκα και οστά στα σχέδια και τις σκέψεις μας, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας πως η εσωτερική μας φωνή, οι ασυνείδητες δυνάμεις που μας κινητοποιούν,  θα πρέπει να εκδηλωθούν  με πράξεις, που δεν αντιτίθενται στο κοινό καλό και χωρίς να αγνοούμε τα βαθύτερα κίνητρα και το νόημα, που κρύβεται πίσω από κάθε μας ενέργεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: