Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014


Κοίταξε όσο πιο ψηλά μπορείς!


Η μοίρα του ζωδίου, που βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της εκλειπτικής τη στιγμή που γεννιόμαστε  προσδιορίζει την ακμή του 10ου οίκου ή αλλιώς Μεσουράνημα. Αποτελεί εξέχον σημείο σε ένα γενέθλιο χάρτη και ως εκ τούτου οι ιδιότητες των ζωδίων και των πλανητών σε αυτό το σημείο είναι περίοπτες και εύκολα διακριτές από του άλλους.

Προσδιορίζει πρωτίστως τη δράση του ατόμου, τα επιτεύγματα, τα γενέθλια «εφόδια»- ικανότητες, ώστε να καταξιωθεί κοινωνικά. Το στίγμα και τη φήμη, που θα το συνοδεύσει στη ζωή του, το πεπρωμένο του.

Εάν λοιπόν παρατηρήσουμε το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του δεκάτου οίκου, αλλά και τους πλανήτες που υπάρχουν στον οίκο αυτό,  μπορούμε να αντιληφθούμε τι αντιπροσωπεύει το άτομο αυτό στο κοινωνικό σύνολο, πως περιγράφεται για τη δράση του, αλλά και αν θα καταφέρει να καταξιωθεί κοινωνικά. Εάν δεν συναντήσουμε πλανήτες μέσα στον δέκατο οίκο, τότε μπορούμε να αδράξουμε πληροφορίες από τον κυβερνήτη πλανήτη του Μεσουρανήματος.

 Όταν συναντάμε πολλούς πλανήτες στον δέκατο οίκο είναι σημαντική ένδειξη, πως το άτομο είναι φιλόδοξο, επιθυμεί την αναγνώριση και την καταξίωση.

Ας δούμε λοιπόν τι δηλώνουν οι πλανήτες στο πιο ανυψωμένο σημείο του γενέθλιου χάρτη:

Ήλιος: Η τοποθέτηση του Ήλιου στο δέκατο οίκο δηλώνει, πως το άτομο ταυτίζεται με την καριέρα του και προσδιορίζεται από τα επαγγελματικά του επιτεύγματα. Είναι φιλόδοξο και επιθυμεί την αναγνώριση και τον σεβασμό, πάντοτε σε σχέση με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος. Έτσι, αν για παράδειγμα συναντήσουμε τον Ήλιο στους Διδύμους , μέσα στο δέκατο οίκο, τότε το άτομο επιθυμεί να διακριθεί λόγω της ευστροφίας και των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων, στον Κριό λόγω της ικανότητας του να ηγείται και της δύναμης του.

Σελήνη : Τα άτομα με Σελήνη στο δέκατο οίκο είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, για τη φήμη που τα συνοδεύει και για το πώς τα χαρακτηρίζουν, ως προς την κοινωνική τους υπόσταση. Συνήθως, επιλέγουν επαγγέλματα, με τα οποία μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στις ανάγκες του. Εάν η Σελήνη διαθέτει καλή ζωδιακή τοποθέτηση και είναι «ισχυρή», τότε υπόσχεται στο άτομο αναγνωρισιμότητα και επαίνους.

Ερμής: Ο Ερμής χαρίζει στο άτομο λαμπερή προσωπικότητα, ευστροφία και επιδεξιότητα. Με αυτά, λοιπόν τα χαρακτηριστικά του θέλει να αναγνωρίζεται από το κοινωνικό σύνολο. Είναι συχνό φαινόμενο άτομα με Ερμή στο δέκατο οίκο να ασχολούνται με επαγγέλματα, τα οποία είναι κάτω από την  επιρροή του, όπως συγγραφή, εμπόριο, διδασκαλία, δημοσιογραφία, μεταφορές κτλ. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την εμπλοκή του ατόμου σε περισσότερο από ένα επαγγέλματα.

Αφροδίτη: Δηλώνει άτομα που επιθυμούν να αναγνωρίζεται το καλό τους γούστο, είναι καλαίσθητα και καλλιτεχνικά. Η ενασχόληση τους μπορεί να αφορά τις τέχνες, τη μόδα, τη διασκέδαση και υπάρχει πιθανότητα, εάν η ζωδιακή τοποθέτηση της Αφροδίτης στον οίκο αυτό είναι θετική, να λάβουν εύνοια, χρήματα και τιμές .

 

Άρης: Υποδηλώνει τεράστια φιλοδοξία και το άτομο θα φροντίσει ώστε μέσα από την ενασχόληση του, να δίδει την εικόνα του ισχυρού, τολμηρού, δυνατού και αποφασιστικού ανθρώπου. Πολύ πιθανόν, το άτομο να επιθυμεί να το μνημονεύουν, για ένα μεγάλο επίτευγμα και μέσω αυτού να αποκτήσει μεγάλη δόξα και μοναδικότητα.

Η σταδιοδρομία του ατόμου αφορά ηγετικές θέσεις, με δυνατότητα πρωτοβουλίας και αυτονομίας, πολύ πιθανόν όμως το άτομο στην πορεία του να συναντήσει εμπόδια και διαμάχες.

 

Δίας: Πολύ θετική ένδειξη για το άτομο, προσδίδει δύναμη, ηγετικές ικανότητες και θετική σταδιοδρομία. Το άτομο μπορεί να προαχθεί σε επαγγέλματα που αφορούν νομικά ζητήματα, μάθηση, τραπεζικές θέσεις, πολιτική, διοίκηση επιχειρήσεων.

 Γενικότερα είναι μια πολύ ευεργετική θέση που θα χαρίσει στο άτομο φήμη, ενέργεια, ενθουσιασμό, όραμα και επέκταση μέσα από την καριέρα που θα επιλέξει.

 

Κρόνος: Αποδεικνύεται αρκετά ισχυρός στον οίκο αυτό, υποδηλώνει άτομα που τα ενδιαφέρει η κοινωνική τους εικόνα και υπόσταση. Επιθυμούν  θέσεις εξουσίας και καταξίωσης που είναι θεμιτές και απόλυτα συμβατές με το κοινωνικό αίσθημα. Το άτομο εργάζεται σκληρά και υπομονετικά για να κατακτήσει την κορυφή στα κοινωνικά πρότυπα και την καριέρα του.

 

Ουρανός: Τα άτομα με αυτή την τοποθέτηση επιθυμούν να συνεισφέρουν κάτι μοναδικό και προοδευτικό στην κοινωνία και να αναγνωριστούν μέσω των πρωτοποριακών και επαναστατικών τους ιδεών. Γι’ αυτό το λόγο και ο Ουρανός στον δέκατο οίκο μπορεί να σηματοδοτεί μια ασυνήθιστη ενασχόληση ή επάγγελμα ή ακόμα και μια ανατρεπτική για τα κοινωνικά δεδομένα καριέρα.

 

Ποσειδώνας: Ο Ποσειδώνας έχει πολλαπλές ερμηνείες στον 10ο οίκο. Ίσως το άτομο εξιδανικευτεί για κάποια ιδιότητα του και με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζεται, ενδέχεται πάλι να υποδηλώνει μια εκλεπτυσμένη και καλλιτεχνική καριέρα στον χώρο των τεχνών ή ακόμα και στην πολιτική. Μπορεί όμως να δηλώνει και κίνδυνο για τη φήμη του ατόμου μέσα από κάποιο σκάνδαλo ή εξαπάτηση. Πολύ συχνά άτομα με τον Ποσειδώνα σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζουν σύγχυση για το ποια καριέρα θα πρέπει να ακολουθήσουν .

 

Πλούτωνας: Τα άτομα με Πλούτωνα στον 10ο οίκο, διψούν για δύναμη, εξουσία και αναγνώριση, τους είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχτούν την οποιαδήποτε εξουσία ασκείται στους ίδιους.

 Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν οι ίδιοι, σε κάποια στιγμή της ζωής τους, την καριέρα και την αναγνώριση τους και να πρέπει να ακολουθήσουν ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: