Τρίτη 12 Μαρτίου 2013


Η αρχέγονη πλευρά του Άρη



Ο πλανήτης Άρης εισέρχεται από σήμερα (12/03/13) στο ζώδιο που κυβερνά, τον Κριό. Από τη θέση αυτή νιώθει «άνετα» να εκδηλώσει ανεμπόδιστα όλα τα χαρακτηριστικά του!

Ο πλανήτης  Άρης αντιπροσωπεύει σε ένα αστρολογικό χάρτη την ενέργεια, τη δράση την πρωτοβουλία και την αρρενωπότητα. Τη δύναμη της θέλησης, την ενεργητικότητα και τη μαχητικότητα ενός ατόμου. Το κουράγιο, την απόλαυση της εργασίας, την πάλη, τον ανταγωνισμό και την παρόρμηση για δράση.

 

Πράγματι, όλα τα πιο πάνω ακούγονται πολύ δυναμικά και θετικά, ας δούμε όμως, πως αντιμετώπιζαν οι ελληνιστικοί και μεσαιωνικοί αστρολόγοι τον συγκεκριμένο πλανήτη.

 Ο Άρης για έναν αρχαίο αστρολόγο δεν ήταν τόσο θετικός και ευνοϊκός, όσο αντιμετωπίζεται σήμερα από έναν σύγχρονο αστρολόγο. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο Άρης εθεωρείτο, ως ο κατεξοχήν κακοποιός πλανήτης , ο οποίος μαζί με τον Κρόνο ήταν υπεύθυνοι για όλες τις καταστροφικές στιγμές στη ζωή του ατόμου (…τόν μέν τῆς ἄγαν ψύξεως ἕνεκα, τόν δέ τῆς ἄγαν ξηρότητος., Τετράβιβλος Ά, 5.2)

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά λοιπόν του Άρη από μιά άλλη σκοπιά.

Η ποιότητά του είναι θερμή και ξηρή, τα χαρακτηριστικά που έδινε στο άτομο είναι αυτά της χολερικής ιδιοσυγκρασίας (που οφείλεται σε υπεροχή κίτρινης χολής . Τα άτομα που ανήκουν στον τύπο αυτό περιγράφονται γενικά σαν ευερέθιστα και γρήγορα στις αντιδράσεις), ενίοτε και απερίσκεπτα σε βαθμό τρέλας.

 Εάν τώρα ο Κρόνος έχει κάποια σύνδεση με τον Άρη, τότε καθιστά το άτομο μοχθηρό και κακό.

Συμβολίζει αδελφούς, τα μεσαία αδέλφια,  διοικητές, στρατιωτικούς, φυγάδες, κρεοπώλες, κουρείς, ξυλουργούς, δικαστικούς επιμελητές.

Όταν ο πλανήτης είναι καλά τοποθετημένος καθιστά το άτομο: αήττητο, θαρραλέο, ορμητικό, πολεμοχαρές, ανυπότακτο, βιαστικό, νικητή, συνετό στις υποθέσεις του.

Όταν ο πλανήτης είναι αδύναμος καθιστά το άτομο: αλαζονικό, τυραννικό, αιμοχαρές, κατακτητικό, αρπακτικό, βιαστικό, ασταθές, ασυνείδητο, ασυγκράτητο, ξεδιάντροπο, σεξουαλικά αχόρταγο. Προκαλεί προβλήματα εγκυμοσύνης και αποβολές, μπερδεμένες ιδέες και απόψεις, αμέλεια.

Επαγγέλματα και δραστηριότητες που υποδηλώνει ο Άρης:

Με Κρόνο                   ενασχόληση με σίδηρο, χειρούργους

Με Δία                        ενασχόληση με χαλκό, ανθρώπους που ασχολούνται με φυσικές επιστήμες

Με Ήλιο                      Κοπή νομισμάτων, οφθαλμίατροι

Με Αφροδίτη              Κατασκευή κοσμημάτων, αισθητικοί, κομμωτές.

Με Ερμή                     Οξύνοια και πανουργία, συγγραφείς, άλγεβρα

                                    Ή χειρούργοι για αποκατάσταση άκρων

Με Σελήνη                  Ωτορινολαρυγγολόγοι, οδοντίατροι

 

Γενικότερα: κτηνίατροι, ιπποκόμοι, τυμβωρύχοι, νομοθέτες, σιδεράδες, βοσκοί, χειρούργοι, κλέφτες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, επαγγέλματα που σχετίζονται με φωτιά, κόψιμο και όπλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: