Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 27/03/2013….!
 

Εκρητική η πανσέληνος στην εκπνοή του Μάρτη! Μια εβδομάδα μετά την εαρινή ισημερία, που σίγουρα για όσους από μας δεν αφήσαμε πίσω αυτά που είναι βάρος για την εξέλιξη μας, ώστε να μπορέσουμε να υποδεκτούμε την ανανέωση, είτε από φόβο και ανασφάλεια, είτε από βόλεμα και συνήθεια, η πανσέληνος αυτή θα τα επαναφέρει επαναστατικά και βίαια στο προσκήνιο και θα μας υποχρεώσει να αποφασίσουμε εδώ και τώρα πως θα πορευτούμε.

Πραγματοποιείται στον άξονα Ζυγού /Κριού και σίγουρα βάζει στο στόχαστρο τις διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ παράλληλα προβάλλει με επαναστατικό και εκρηκτικό τρόπο το εγώ μας, τις ανάγκες μας και την απελευθέρωση από σαθρούς δεσμούς στη ζωή μας.

 Η εξισορρόπηση που είναι το κλειδί διαχείρισης αυτής της δύσκολης πανσελήνου είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Οι πρωταγωνιστές της πανσελήνου, που θα πραγματοποιείται στις 6ο 52’ του Ζυγού, είναι Άρης Ουρανός Αφροδίτη και φυσικά Ήλιος στον Κριό, μια δυναμική και απαιτητική πολυαστρία, με έκδηλο τον εκρηκτικό της χαρακτήρα. Ο Άρης και ο Ουρανός ενδυναμόνονται, τονίζουν την εγωιστική δράση, την ολοκληρωτική αλλαγή, την επανάσταση, την ανατροπή και τα απρόσμενο. Παράλληλα δίνουν όλο το σθένος και τη δύναμικη, για όσους καταφέρουν μέσα στο στενό περιθώριο που αφήνει η πανσέληνος, να δράσουν με στρατηγική και να πετύχουν ακόμα και στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατάσταση.

Η Αφροδίτη, αποδυναμωμένη, δεν μπορεί να τα βάλει με τα πλανητικά μεγαθήρια που μεγαλουργούν στο ζώδιο του Κριού, και μάλλον ο ρόλος της δεν θα είναι ευνοϊκός, καθώς αφήνει απλά τις υποθέσεις της (ερωτικές και οικονομικές) να παρασυρθούν στο «πεδίο της μάχης». Οπότε σίγουρα θα υπάρξουν οικονομικά ρίσκα και απώλειες ,καθώς και πολλές ερωτικές ιστορίες θα τελειώσουν με ηχηρό τρόπο.

Μεγάλη προσοχή επίσης χρειάζεται, καθώς η πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί  ατυχήματα, τραυματισμούς, αιμορραγίες και μας εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους.

Στην πανσέληνο αυτή επεμβαίνει και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, δίνοντας στα γεγονότα που θα ενεργοποιηθούν τον τίτλο του τέλους και της οριστικής καταστροφής. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα τόσο σε ψυχολογικό, όσο και πρακτικό επίπεδο. Θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε είτε κάποιο εξωτερικό εχθρό, είτε και τον ίδιο μας τον εαυτό, καθώς όπως είπαμε και προηγουμένως, η πανσέληνος αυτή δεν δίνει περιθώρια, έρχεται για να δράσει αστραπιαία και αποτελεσματικά.

Την ενέργεια του χαρίζει και ο Δίας στο φεγγάρι αυτό, με δύο πιθανές εκδηλώσεις. Από τη μια μπορεί να μας δώσει μια θετική διέξοδο στις καταστάσεις και να περιορίσει τις εγωιστικές μας τάσεις, να υποδείξει καινούριες ευκαιρίες και μια νέα θετική κατάσταση να αναδυθεί από τα γεγονότα της πανσελήνου.

Από την άλλη, καθώς ο Δίας βρίσκεται σε αδυναμία, μπορεί η ενέργεια του να μας δώσει την ανάγκη για υπερβολή, απερισκεψία, παρορμητισμό και να μεγεθύνει τον όγκο και την ένταση των αντιδράσεων μας.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: